Benieuwd naar hoe ik meehielp met melken? 🐄 Bekijk dan dit filmpje 👆

Vuurwerk op Stadsveld, oftewel hoe vier je samen feest?

Siervuurwerk, foto: Vernon Raineil Cenzon via Unsplash
Aangemaakt op: do, 02/20/2020 - 14:47

Stadsveld organiseerde een bewonersavond over vuurwerk op 5 februari 2020. In het speeltuingebouw kon iedereen zijn zegje doen over de jaarwisseling. Het gesprek ging ook over de vele andere dagen met vuurwerkoverlast. 

weergeven

Kwijtschelding belastingen gemakkelijk ingewikkelder

Schema kwijtschelding GBTwente en GBLT
Aangemaakt op: do, 02/13/2020 - 16:14

Het belastingkantoor van het waterschap (gblt) heeft de samenwerking met het gemeentelijk belastingkantoor (GBTwente) opgezegd. Eind 2019 heb ik daarom actie gevoerd voor het behoud van de gezamenlijke kwijtschelding gemeentebelastingen en waterschapsbelastingen. 

weergeven

Dit deed ik in politiek 2019

20190412 Vic maakt soep voor gemeentebestuur Enschede
Aangemaakt op: ma, 12/30/2019 - 18:26
Politiek is doen. Soms leidt een uurtje werk tot veel verandering voor de inwoners van Enschede. Een andere keer zie je pas resultaat na wekenlang buffelen. Maar dat maakt het niet minder leuk om in deze blog eens terug te kijken op 2019. Wat deed ik samen met mijn collega’s van D66 zoal aan politiek het afgelopen jaar? En wat leverde dit op voor de stad Enschede? weergeven

Vechten voor één aanvraag kwijtschelding belastingen

Rioolwaterzuivering, door Marianne Cornelissen-Kuyt
Aangemaakt op: zo, 12/15/2019 - 20:39

December 2019 staat voor mij in het teken van de kwijtschelding van waterschapsbelastingen en gemeentelijke belastingen. Ik ben actie gaan voeren toen ik ontdekte dat het belastingkantoor van waterschap Vechtstromen (nieuwe site GBLT) de gezamenlijke aanvraag om kwijtschelding over drie weken verlaat.

weergeven

Kunststof schaatsbanen en andere mogelijke milieuverontreiniging door PFAS’en

PFAS’en maken textiel waterafstotend, foto: Brocken Inaglory
Aangemaakt op: vr, 11/08/2019 - 23:00

Ik heb milieuverontreiniging door PFAS’en geagendeerd in Enschede met de volgende politieke vragen. Want we moeten ook lokaal aan de slag om de verspreiding van deze schadelijke stoffen terug te dringen. 

weergeven

Onveilige zoutwinning Nouryon moet stoppen

Zouthuisje met grote boom in Twekkelo
Aangemaakt op: di, 09/24/2019 - 16:30

Aan het einde van de zomer van 2019 verscheen een schokkende brief over de zoutwinning van Nouryon (voormalig AkzoNobel) op de website van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

weergeven

Wat een prachtige verkiezingscampagne voor Europa

Fotocollage van campagne-activiteiten Vic van Dijk D66 Europa 2019
Aangemaakt op: wo, 07/03/2019 - 13:16

Wat was de Europese campagne gaaf! Ik heb maandenlang heel veel over de Europese Unie gesproken. Zwolle, Dalfsen, Enschede, Deventer, Kampen, Olst, Oldenzaal, Hardenberg en Steenwijk: ik ben overal geweest! Zoveel mensen waren in Overijssel keihard aan de slag. Duizenden flyers zijn uitgedeeld, vele handen mocht ik schudden.

weergeven

Voor D66’er uit Enschede is zetel in Brussel persoonlijk project

Voorkant filmpje Tubantia 1Twente D66'er Vic van Dijk is klaar voor Brussel
Aangemaakt op: wo, 05/22/2019 - 13:11
’s Ochtends vroeg deelden we appels en flyers uit bij station Enschede. TC Tubantia en 1Twente waren erbij. Journalist Teun Staal vroeg mij waarom ik zoveel moeite doe om mensen over Europa te vertellen. Kijk het filmpje 📽 in dit bericht voor mijn antwoord. weergeven

Overmacht Randstad onder kandidaten Europees Parlement

Aantal kandidaten per woonplaats in Nederland bij de verkiezingen Europees Parlement 2019
Aangemaakt op: vr, 05/17/2019 - 22:26

De kandidaten voor het Europees Parlement wonen vooral in de Randstad, zo zie je op de kaart. Deze ongelijke verdeling kan een goede reden zijn om op een lokale kandidaat dichtbij te stemmen. Om zo ook de mensen in de grensregio’s te horen in het parlement. 

weergeven

De vlag uit op Europadag

Vic van Dijk hangt de vlag uit op Europadag
Aangemaakt op: do, 05/09/2019 - 10:00
Ik steek op Europadag (9 mei) de vlag uit! Want met een half miljard mensen en een kleine dertig landen staan we samen sterk in een grote wereld. 💪 Kijk het filmpje 📽 in dit bericht voor een korte “vlagboodschap”…weergeven

Twents interview in Bodbreef

Interview Vic van Dijk in Bodbreef voorjaar 2019
Aangemaakt op: di, 03/12/2019 - 23:00

Ik hou van de Twentse taal! Ik versta steeds meer en praat graag met mijn buurman. Hij spreekt altijd Twents, prachtig vind ik dat. Ik ben lid van de Kreenk vuur de Twentse Sproak en daar lees ik de Bodbreef. Zo leer ik al lezende het Twents. Soms denk ik al in het Twents! Het spreken durf ik nog niet aan. “Maar dat moet je gewoon gaan doen,” zo adviseren mensen mij enthousiast. 

weergeven

Beperkte studenten krijgen meer studietoeslag in Enschede

Graduation cap and paper money
Aangemaakt op: ma, 03/11/2019 - 23:30

Met een motie heb ik gezorgd voor meer studietoeslag. Het college stuurt nu zo snel mogelijk een nieuwe verordening naar de raad. Enschede verhoogt dan de individuele studietoeslag naar ongeveer 300 euro per maand. Die verhoging heeft liefst terugwerkende kracht, zodat ook de studenten in het huidige studiejaar deze studiestimulans krijgen.

weergeven

Huisvesting ambtenaren: verkies je feiten, of opwinding?

Lemmingen, door Sascha Kohlmann (CC BY-SA 2.0)
Aangemaakt op: do, 03/07/2019 - 18:14

Weekeinde. Hét moment voor een raadslid om voor te bereiden. Ik lees het raadsvoorstel over de huisvesting van alle gemeente-ambtenaren in Enschede. Het college van burgemeester en wethouders vraagt aan de gemeenteraad van Enschede om 1,6 miljoen euro te investeren in drie gemeentelijke gebouwen: Stadskantoor, Stadhuis en Noordmolen. Hiermee bespaart de gemeente jaarlijks ruim drie ton én dit vult een bestaande taakstelling (bezuiniging) in. 

weergeven

Waarom Europa belangrijk is voor de regio

Zaal Europees Parlement Brussel
Aangemaakt op: wo, 01/02/2019 - 11:18

Ik heb me kandidaat gesteld voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019! Ik sta bij D66 op een prachtige plek 12, als enige uit Twente en Overijssel! Ik wil heel graag Europa verder versterken, juist in de lokale regio’s en met meer democratische invloed voor de inwoners. In deze blog lees je waarom ik zo enthousiast ben over de Europese Unie. 

 

weergeven

Berekende uitkeringsfraude?

Ouderwetse rekenmachine
Aangemaakt op: do, 05/03/2018 - 14:48

Lokale krant TC Tubantia kopte op 27 april 2018 “Enschede blundert opnieuw met sanctie voor ‘bijstandsfraude’.” Het artikel onder deze vette kop benadrukt dat de gemeente “opnieuw door het stof moet.” Ik schrok van deze beschuldigende berichtgeving over fraude. Dus ging ik op onderzoek uit. Hier lees je mijn verslag. 

weergeven

Minister Schouten verlost vleesveehouders van fosfaatrechten

Rennende stier
Aangemaakt op: zo, 04/15/2018 - 19:04

Goed nieuws! Minister Carola Schouten laat de Tweede Kamer weten dat vleesveehouders geen fosfaatrechten hoeven te kopen. Want, zij dragen niet bij aan het fosfaatprobleem in de melkveehouderij. Dit is precies wat ik vorig jaar in een raadsmotie heb beschreven.weergeven

Motie voor meer tijd inzien bestemmingsplan bij vakantie

Boekentunnel
Aangemaakt op: di, 03/20/2018 - 15:04

Bij zomervakantie kregen inwoners van Enschede maar twee weken buiten die vakantie de tijd om een bestemmingsplan in te zien. Mijn motie maakt daar vier weken van en is in de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad 2014-2018 unaniem aangenomen! 

weergeven

D66-motie stelt oude lekkende zoutleidingen aan de kaak in Tweede Kamer

20180213 AkzoNobel vervangt oude leiding Burgemeester Stroinkstraat Twekkelo
Aangemaakt op: ma, 03/19/2018 - 11:57

Weer was het raak, wéér gebruikte AkzoNobel een oude zoutleiding. Gevolg: weer een lekkage. Tweede Kamerlid Rob Jetten (D66) heeft dinsdag 13 maart 2018 een motie ingediend om dit aan de kaak te stellen. Daar ben ik erg blij mee!

weergeven

Slapend toezicht bij Atak?

LinkedIn profiel van Cees Dalenoord 23 jaar lid van Raad van Toezicht Atak
Aangemaakt op: zo, 01/14/2018 - 17:43

Het Enschedese poppodium Atak is plotsklaps dicht. Maar we horen niets van de Raad van Toezicht. Daar ben ik boos over. 

weergeven

Overzicht privacy voor gemeenteraad Enschede

Blokschema met vinger
Aangemaakt op: wo, 09/13/2017 - 10:34
Ik heb nu voor mekaar dat de gemeenteraad van Enschede een randprogramma krijgt over privacy. Dan kunnen we incidenten vóór zijn.weergeven

Regiowerk is mensenwerk

2000 inwoners op schouder raadslid door Elco van Staveren
Aangemaakt op: di, 09/12/2017 - 01:00

Vaak hoor je geklaag over regionale samenwerking tussen gemeenten. Ik vind het nu juist de kunst niet te klagen maar te doen. Dan bereiken we samen veel meer voor de inwoners. Raadslid.nu interviewde mij hierover onder de titel “Het FC Twentegevoel van raadslid Vic van Dijk.” 

weergeven

Vic in de Vrije Republiek Twente

Kaft paspoort Vrije Republiek Twente
Aangemaakt op: vr, 08/25/2017 - 18:00
Laatst mocht ik aanschuiven in een uitzending van “De Vrije Republiek Twente.” Hier kun je dit enerverende gesprek nakijken. weergeven

Vertraging inzicht in effecten armoedebeleid

Oude kapotte horloges door Heather Zabriskie
Aangemaakt op: ma, 07/10/2017 - 01:00

In Enschede kunnen we een stap zetten in armoedebestrijding door de effecten van ons armoedebeleid inzichtelijk te maken. Helaas is hierin vertraging opgetreden. 

weergeven

D66 zorgt voor respecteren beslagvrije voet bij bankbeslag

Hangslot op groene deur
Aangemaakt op: vr, 03/17/2017 - 01:00

Ik heb ontdekt dat het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (gbt) niet volgens het advies van de Nationale Ombudsman handelt. Het gbt respecteert niet de beslagvrije voet van mensen waarbij het gbt bankbeslag toepast. Dat betekent dat iemand van de ene op de andere dag zomaar zonder geld op de bankrekening zit. Terwijl de beslagvrije voet nu juist bedacht is om mensen altijd een beetje geld te laten hebben om eten te kunnen kopen. Ook al heb je schulden. 

weergeven

Bureaucratie dreef statushouders naar Voedselbank

Bord bureaucratie
Aangemaakt op: ma, 10/10/2016 - 01:00
Ik hoorde van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen dat nieuwe statushouders door bureaucratie tijdelijk gebruik moeten maken van de Voedselbank. Vreemd.weergeven
Abonneer op Voorpagina