Christmas fruit cake in 2021

Na het succes van de Brits Christmas cake in 2020 begon ik half oktober 2021 aan mijn tweede Christmas fruit cake. Het bakken heb ik op dezelfde manier gedaan. Daarna heb ik een aantal zaken aangepast, lees hier hoe dat uitpakte. 

Caketransportdoos

Voor de opslag in de kelder heb ik een “caketransportdoos” gekocht. Ik wist niet dat het bestond, maar dit is een uitkomst om de fruitcake al die weken in de kelder tegen muizen te beschermen. 

Christmas fruit cake in caketransportdoos geflankeerd door Grand Marnier en siliconen kwast    Doorgesneden Christmas cake bestreken met abrikozenjam en uitgerold amandelspijs op de achtergrond

In de week voor kerst heb ik de fruitcake met een veel dunnere laag amandelspijs kunnen bedekken dan vorig jaar. Dat beviel me een stuk beter qua smaak, de cake is zo beter in balans. Het glazuur was dit jaar minder stijf dan vorig jaar. Ook al had ik dezelfde hoeveelheden eieren (2 eiwitten) en poedersuiker (250 g) gebruikt. Misschien waren de eieren dit jaar groter. Hoe dan ook, het beviel me wel dat ik de cake kon bedruipen met glazuur. Ik had nog icing over, waarmee ik de bovenkant heb bedekt met een dikke laag. Dit liep heel mooi in druppels van de cake af. Zo ontstond een mooi winters cakelandschap. ⛷

Vers geglazuurde Christmas cake    Christmas cake 2021

Het resultaat van dit alles was dat velen in 2021/2022 hebben kunnen genieten van een gebalanceerd stukje Christmas cake! Zie voor het recept deze blog

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wanneer u dit formulier verzendt verschijnt uw reactie na goedkeuring openbaar onderaan deze blog. U bepaalt zelf of u uw naam en het onderwerp van uw reactie invult. De reactie en uw eventuele naam en het onderwerp worden opgeslagen in de database van de website, zodat de website de reacties (na goedkeuring) kan tonen. Zie voor meer informatie de privacyverklaring

Gerelateerde zaken

31 december 2020

Eind 2020 wilde ik zelf een traditionele Britse Christmas cake maken. Ik kreeg veel reacties en verzoeken om het recept. Daarom doe ik hier verslag van de wekenlange productie van deze zware vruchtencake. Het is niet moeilijk, dus probeer dit vooral zelf ook!