Na het succes van de Brits Christmas cake in 2020 begon ik half oktober 2021 aan mijn tweede Christmas fruit cake. Het bakken heb ik op dezelfde manier gedaan. Daarna heb ik een aantal zaken aangepast, lees hier hoe dat uitpakte.
Caketransportdoos
Voor de opslag in de kelder heb ik een “caketransportdoos” gekocht. Ik wist niet dat het bestond, maar dit is een uitkomst om de fruitcake al die weken in de kelder tegen muizen te beschermen.
In de week voor kerst heb ik de fruitcake met een veel dunnere laag amandelspijs kunnen bedekken dan vorig jaar. Dat beviel me een stuk beter qua smaak, de cake is zo beter in balans. Het glazuur was dit jaar minder stijf dan vorig jaar. Ook al had ik dezelfde hoeveelheden eieren (2 eiwitten) en poedersuiker (250 g) gebruikt. Misschien waren de eieren dit jaar groter. Hoe dan ook, het beviel me wel dat ik de cake kon bedruipen met glazuur. Ik had nog icing over, waarmee ik de bovenkant heb bedekt met een dikke laag. Dit liep heel mooi in druppels van de cake af. Zo ontstond een mooi winters cakelandschap. ⛷
Het resultaat van dit alles was dat velen in 2021/2022 hebben kunnen genieten van een gebalanceerd stukje Christmas cake! Zie voor het recept deze blog.