Benieuwd naar hoe ik meehielp met melken? 🐄 Bekijk dan dit filmpje 👆

D66 zorgt voor respecteren beslagvrije voet bij bankbeslag

Ik heb ontdekt dat het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (gbt) niet volgens het advies van de Nationale Ombudsman handelt. Het gbt respecteert niet de beslagvrije voet van mensen waarbij het gbt bankbeslag toepast. Dat betekent dat iemand van de ene op de andere dag zomaar zonder geld op de bankrekening zit. Terwijl de beslagvrije voet nu juist bedacht is om mensen altijd een beetje geld te laten hebben om eten te kunnen kopen. Ook al heb je schulden. 

Belasting moet betaald worden maar wel zonder honger

Natuurlijk vindt D66 dat rekeningen betaald moeten worden en dat het gbt een onbetaalde belasting mag innen. Maar dan wel graag volgens het advies van de ombudsman. Want niemand is erbij gebaat dat mensen opeens geen eten meer kunnen kopen. 

Dankzij vragen wil college beslagvrije voet respecteren

De politieke vragen die ik hierover heb gesteld aan het college van Enschede zijn nu beantwoord. Ik ben verheugd dat het college gaat kijken hoe het gbt de beslagvrije voet gaat respecteren. Ook weet ik dat het college in de hele organisatie heeft gekeken of er nog plekken waren waar de beslagvrije voet werd geschonden. Dat bleek niet zo te zijn gelukkig. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wanneer u dit formulier verzendt verschijnt uw reactie na goedkeuring openbaar onderaan deze blog. U bepaalt zelf of u uw naam en het onderwerp van uw reactie invult. De reactie en uw eventuele naam en het onderwerp worden opgeslagen in de database van de website, zodat de website de reacties (na goedkeuring) kan tonen. Zie voor meer informatie de privacyverklaring