Kandidaat-lijsttrekker D66 Enschede: voor een Team

Ik bied me graag aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Dit met het oog op het vormen van een prachtteam voor D66 Enschede! Teamsamenwerking staat voorop. Teamleden hebben oog en waardering voor ieders inbreng. Zo heeft D66 Enschede effect naar buiten toe. 

Zacht op de persoon, stevig op de inhoud. Uitgaan van de goede intenties en kwaliteiten van de ander. Mét iemand praten lost meer op dan slechts óver anderen praten. Een goede samenwerking zet het team-, partij- en stadsbelang voorop. 

 

In een minuut vertel ik hoe we onder mijn lijsttrekkerschap samen de inhoud voorop kunnen zetten bij D66 Enschede. 🎬💚👆

Een teamleider, de lijsttrekker in campagnetijd, laat het team schitteren in al zijn verscheidenheid. Een fractievoorzitter biedt dienend leiderschap aan de fractie. Ik laat de krachten van ieder fractielid naar voren komen. Voor ieder onderwerp uit het verkiezingsprogramma is een D66-raadslid het aanspreekpunt. Teamleden moedigen elkaar aan en komen beter uit inhoudelijke discussie. We zijn eerlijk naar onszelf en anderen. We vieren successen, en leren van fouten. Ieders stijl komt tot zijn recht. 

Met onze idealen en verkiezingsprogramma maken we het verschil voor Enschede. Dat doen we vanuit inhoud, niet vanuit macht. Samen is ook samen met de andere leden van D66 Enschede. Een constructieve debatcultuur binnen de afdeling leidt tot betere politiek in de stad. Onze leden zijn goede oren en ogen in de wijken. Echt luisteren naar wat iemand zegt is juist nu van belang. We zijn er voor iedere inwoner van de stad.

Dankzij twee raadsperioden en een prachtige kandidatuur voor het Europees Parlement heb ik veel contacten buiten Enschede. Dit netwerk levert regelmatig inhoud op die ik graag ten dienste stel van het team. 

Enschede is over dertig jaar een stad met verschillen, maar de mensen hebben kennis van elkaar. D66 zorgt voor meer gelijke kansen. Dat gaat van armoedebestrijding en zorg, tot een veilige en duurzame leefomgeving. We sluiten niemand uit. 

Stuur me gerust een bericht voor een gesprek! Of benader me via e-mail of sociale media

Een nipte uitslag

De uitslag van de lijsttrekkersverkiezing D66 Enschede is bekend! Ik feliciteer de leden van harte met hun keuze en wens Gertjan Tillema heel veel succes als lijsttrekker. Gefeliciteerd Gertjan! 

Ik bedank alle stemmers. Maar liefst de helft van de kiezers heeft gekozen voor mijn boodschap van politiek op basis van inhoud, voor een team met goede samenwerking op basis van dienend leiderschap. Ik ben benieuwd hoe de lijsttrekker vorm gaat geven aan deze breed gedragen wens van de leden. Ik blijf mij samen met Iris Bloemhof en vele anderen inzetten voor een Team. Maar helaas niet als lijsttrekker.

Voor nu wil ik alle mensen die hebben meegedacht, gesteund en gestemd van harte bedanken. Jullie reacties heb ik ervaren als hartverwarmend. Dankjulliewel!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wanneer u dit formulier verzendt verschijnt uw reactie na goedkeuring openbaar onderaan deze blog. U bepaalt zelf of u uw naam en het onderwerp van uw reactie invult. De reactie en uw eventuele naam en het onderwerp worden opgeslagen in de database van de website, zodat de website de reacties (na goedkeuring) kan tonen. Zie voor meer informatie de privacyverklaring

Gerelateerde zaken

23 december 2021

Het gemeentebestuur van Enschede heeft met een gedragscode afgesproken een geschenkenregister van ontvangen én gegeven geschenken bij te houden. Uit mijn vragen bleek dat wethouders en burgemeester dit helemaal niet doen.

11 december 2021
Ik vind integriteit belangrijk in de politiek. Wie niet? Van tijd tot tijd vraag ik burgemeester en griffie om hier aandacht aan te besteden met de gemeenteraad van Enschede. Veelal vergeefs, helaas.
12 april 2021

Hoe stuur je bij in de gemeenteraad? Vaak hoor je over volksvertegenwoordigers die een motie indienen of vragen stellen. Vaak met woorden als “bezorgd,” “schande” of “geschrokken.” De raad kan ook bijsturen op een minder opvallende manier. Dat deed ik bij de Bewonersadviesraad sociaal domein

22 februari 2021
Waar komen de kandidaten voor de Tweede Kamer vandaan? Veelal uit de Randstad. Dat kun je duidelijk zien op de kandidatenkaart die ik heb gemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.
30 december 2020

Over politiek 2020 heb ik een eindejaarsblog geschreven. Net zoals ik vorig jaar deed. Alleen was 2020 natuurlijk totaal anders dan 2019. Corona domineerde een deel van de lokale politiek. Daarnaast kon ik bijdragen aan de gelijke beloning van mannen en vrouwen, de maatregelverordening en voldoende drinkwater. Maar ook de gevolgen van de toeslagenaffaire, straatraces, woonwagenstandplaatsen en het landelijk gebied hadden mijn aandacht.

21 april 2020

De persoonlijke beleving van een gemeentebestuurder van Enschede in tijden van crisis

Digitaal vergaderen, maar hoe?

De lokale democratie is veilig. Vergaderingen zijn geannuleerd, zodat de democratie niet zorgt voor meer covid-19-besmettingen. Maar de democratie mag niet op slot. Dus stellen we vanuit D66 voor om digitaal te gaan vergaderen met de gemeenteraad van Enschede. 

9 april 2020

De persoonlijke beleving van een gemeentebestuurder van Enschede in tijden van crisis

16 maart 2020

De persoonlijke beleving van een gemeentebestuurder van Enschede in tijden van crisis

13 maart 2020

De persoonlijke beleving van een gemeentebestuurder van Enschede in tijden van crisis

9 maart 2020

De persoonlijke beleving van een gemeentebestuurder van Enschede in tijden van crisis