Benieuwd naar hoe ik meehielp met melken? 🐄 Bekijk dan dit filmpje 👆

Nieuwtjes

Allerlei nieuwtjes.

Kwijtschelding belastingen gemakkelijk ingewikkelder

Schema kwijtschelding GBTwente en GBLT
Aangemaakt op: 13 februari 2020

Het belastingkantoor van het waterschap (gblt) heeft de samenwerking met het gemeentelijk belastingkantoor (GBTwente) opgezegd. Eind 2019 heb ik daarom actie gevoerd voor het behoud van de gezamenlijke kwijtschelding gemeentebelastingen en waterschapsbelastingen. 

Kunststof schaatsbanen en andere mogelijke milieuverontreiniging door PFAS’en

PFAS’en maken textiel waterafstotend, foto: Brocken Inaglory
Aangemaakt op: 8 november 2019

Ik heb milieuverontreiniging door PFAS’en geagendeerd in Enschede met de volgende politieke vragen. Want we moeten ook lokaal aan de slag om de verspreiding van deze schadelijke stoffen terug te dringen. 

Onveilige zoutwinning Nouryon moet stoppen

Zouthuisje met grote boom in Twekkelo
Aangemaakt op: 24 september 2019

Aan het einde van de zomer van 2019 verscheen een schokkende brief over de zoutwinning van Nouryon (voormalig AkzoNobel) op de website van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

Voor D66’er uit Enschede is zetel in Brussel persoonlijk project

Voorkant filmpje Tubantia 1Twente D66'er Vic van Dijk is klaar voor Brussel
Aangemaakt op: 22 mei 2019
’s Ochtends vroeg deelden we appels en flyers uit bij station Enschede. TC Tubantia en 1Twente waren erbij. Journalist Teun Staal vroeg mij waarom ik zoveel moeite doe om mensen over Europa te vertellen. Kijk het filmpje 📽 in dit bericht voor mijn antwoord.

Overmacht Randstad onder kandidaten Europees Parlement

Aantal kandidaten per woonplaats in Nederland bij de verkiezingen Europees Parlement 2019
Aangemaakt op: 17 mei 2019

De kandidaten voor het Europees Parlement wonen vooral in de Randstad, zo zie je op de kaart. Deze ongelijke verdeling kan een goede reden zijn om op een lokale kandidaat dichtbij te stemmen. Om zo ook de mensen in de grensregio’s te horen in het parlement. 

De vlag uit op Europadag

Vic van Dijk hangt de vlag uit op Europadag
Aangemaakt op: 9 mei 2019
Ik steek op Europadag (9 mei) de vlag uit! Want met een half miljard mensen en een kleine dertig landen staan we samen sterk in een grote wereld. 💪 Kijk het filmpje 📽 in dit bericht voor een korte “vlagboodschap”…

Twents interview in Bodbreef

Interview Vic van Dijk in Bodbreef voorjaar 2019
Aangemaakt op: 12 maart 2019

Ik hou van de Twentse taal! Ik versta steeds meer en praat graag met mijn buurman. Hij spreekt altijd Twents, prachtig vind ik dat. Ik ben lid van de Kreenk vuur de Twentse Sproak en daar lees ik de Bodbreef. Zo leer ik al lezende het Twents. Soms denk ik al in het Twents! Het spreken durf ik nog niet aan. “Maar dat moet je gewoon gaan doen,” zo adviseren mensen mij enthousiast. 

Beperkte studenten krijgen meer studietoeslag in Enschede

Graduation cap and paper money
Aangemaakt op: 11 maart 2019

Met een motie heb ik gezorgd voor meer studietoeslag. Het college stuurt nu zo snel mogelijk een nieuwe verordening naar de raad. Enschede verhoogt dan de individuele studietoeslag naar ongeveer 300 euro per maand. Die verhoging heeft liefst terugwerkende kracht, zodat ook de studenten in het huidige studiejaar deze studiestimulans krijgen.

Minister Schouten verlost vleesveehouders van fosfaatrechten

Rennende stier
Aangemaakt op: 15 april 2018

Goed nieuws! Minister Carola Schouten laat de Tweede Kamer weten dat vleesveehouders geen fosfaatrechten hoeven te kopen. Want, zij dragen niet bij aan het fosfaatprobleem in de melkveehouderij. Dit is precies wat ik vorig jaar in een raadsmotie heb beschreven.

Motie voor meer tijd inzien bestemmingsplan bij vakantie

Boekentunnel
Aangemaakt op: 20 maart 2018

Bij zomervakantie kregen inwoners van Enschede maar twee weken buiten die vakantie de tijd om een bestemmingsplan in te zien. Mijn motie maakt daar vier weken van en is in de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad 2014-2018 unaniem aangenomen!