Overpeinzingen

Langere beschouwingen.

Wat een prachtige verkiezingscampagne voor Europa

Fotocollage van campagne-activiteiten Vic van Dijk D66 Europa 2019
Aangemaakt op: wo, 07/03/2019 - 13:16

Wat was de Europese campagne gaaf! Ik heb maandenlang heel veel over de Europese Unie gesproken. Zwolle, Dalfsen, Enschede, Deventer, Kampen, Olst, Oldenzaal, Hardenberg en Steenwijk: ik ben overal geweest! Zoveel mensen waren in Overijssel keihard aan de slag. Duizenden flyers zijn uitgedeeld, vele handen mocht ik schudden.

weergeven

Thuis Europees stemmen is niet simpel

Deel van Y32-formulier in Duitse taal
Aangemaakt op: zo, 04/28/2019 - 14:32

Een half miljoen stemgerechtigden kan niet zomaar in Nederland stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Ik schrok enorm toen ik dit hoorde! Hier lees je hoe ik mijn best gedaan heb om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om te gaan stemmen op 23 mei 2019

weergeven

Huisvesting ambtenaren: verkies je feiten, of opwinding?

Lemmingen, door Sascha Kohlmann (CC BY-SA 2.0)
Aangemaakt op: do, 03/07/2019 - 18:14

Weekeinde. Hét moment voor een raadslid om voor te bereiden. Ik lees het raadsvoorstel over de huisvesting van alle gemeente-ambtenaren in Enschede. Het college van burgemeester en wethouders vraagt aan de gemeenteraad van Enschede om 1,6 miljoen euro te investeren in drie gemeentelijke gebouwen: Stadskantoor, Stadhuis en Noordmolen. Hiermee bespaart de gemeente jaarlijks ruim drie ton én dit vult een bestaande taakstelling (bezuiniging) in. 

weergeven

Waarom Europa belangrijk is voor de regio

Zaal Europees Parlement Brussel
Aangemaakt op: wo, 01/02/2019 - 11:18

Ik heb me kandidaat gesteld voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019! Ik sta bij D66 op een prachtige plek 12, als enige uit Twente en Overijssel! Ik wil heel graag Europa verder versterken, juist in de lokale regio’s en met meer democratische invloed voor de inwoners. In deze blog lees je waarom ik zo enthousiast ben over de Europese Unie. 

 

weergeven

Verkiezingsopkomst en aantal stembureaus in Enschede

Bord Stembureau Enschede Twekkelerveld
Aangemaakt op: Za, 10/27/2018 - 17:11
Bij verkiezingen wil je snel en gemakkelijk kunnen stemmen. Ook bij een grote opkomst. Daarom is het van belang dat de gemeente een passend aantal stembureaus opent. In deze blog kijk ik terug op de vermindering van het aantal stembureaus in Enschede in 2015. weergeven

Berekende uitkeringsfraude?

Ouderwetse rekenmachine
Aangemaakt op: do, 05/03/2018 - 14:48

Lokale krant TC Tubantia kopte op 27 april 2018 “Enschede blundert opnieuw met sanctie voor ‘bijstandsfraude’.” Het artikel onder deze vette kop benadrukt dat de gemeente “opnieuw door het stof moet.” Ik schrok van deze beschuldigende berichtgeving over fraude. Dus ging ik op onderzoek uit. Hier lees je mijn verslag. 

weergeven

Stemmen tegen sleepwet is kiezen voor betere wet Wiv

Ethernetkabel
Aangemaakt op: zo, 03/11/2018 - 15:11

Op 21 maart 2018 kiezen we niet alleen een nieuwe gemeenteraad. Dan vindt ook het landelijke referendum over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) plaats. Wat moet ik nu van deze “sleepwet” vinden?

weergeven

Hoop op stabiele zoutwinning Twekkelo

Schematisch transportleidingenstelsel zoutwinning AkzoNobel Twekkelo
Aangemaakt op: Za, 01/06/2018 - 10:46

Ik wens AkzoNobel graag een stabiele zoutwinning in 2018 en verder. De afgelopen jaren zijn veel lekkages van pekel en diesel ontdekt in Twekkelo. Na veel druk vanuit de omgeving probeert AkzoNobel een omslag te maken.

weergeven

Bewoners voelen zich overvallen door bus op fietsstraat Stadsveld

Bord met bus en fiets
Aangemaakt op: ma, 10/23/2017 - 11:41

Na nieuws over een nieuwe buslijn door Pathmos en Stadsveld heb ik vragen gesteld. Want ik wist dat de bewoners van Stadsveld een prachtig wijkverkeersplan (inclusief weergeven

Regiowerk is mensenwerk

2000 inwoners op schouder raadslid door Elco van Staveren
Aangemaakt op: di, 09/12/2017 - 01:00

Vaak hoor je geklaag over regionale samenwerking tussen gemeenten. Ik vind het nu juist de kunst niet te klagen maar te doen. Dan bereiken we samen veel meer voor de inwoners. Raadslid.nu interviewde mij hierover onder de titel “Het FC Twentegevoel van raadslid Vic van Dijk.” 

weergeven