Benieuwd naar hoe ik meehielp met melken? 🐄 Bekijk dan dit filmpje 👆

Vertraging inzicht in effecten armoedebeleid

In Enschede kunnen we een stap zetten in armoedebestrijding door de effecten van ons armoedebeleid inzichtelijk te maken. Helaas is hierin vertraging opgetreden. 

Nu weten we domweg niet van elke gemeentelijke armoedevoorziening in hoeverre deze helpt om mensen uit de armoede te krijgen. Zouden we dat wel weten, dan kunnen we de “gereedschapskist” met armoede-instrumenten zó samenstellen dat we zoveel mogelijk mensen naar een betere situatie helpen. Na mijn vragen hierover in 2014 vindt inmiddels de hele gemeenteraad dat we dit moeten doen. 

Blijkbaar is dit makkelijker gezegd van ons dan gedaan door het college. Wij raadsleden zijn veelvuldig bijgepraat over trajecten die met hulp van de Universiteit Twente zijn gestart. Begin juli 2017 bleek dat de oude trajecten zijn gestopt en een nieuwe opdracht met nieuwe mensen van de universiteit is gestart. Tijdens een bijeenkomst over dit nieuwe project viel me op dat het “gezond verstand” nu de boventoon voert. Daarom vermoed ik dat het nu wél gaat lukken om de effectiviteit van ons bestaande armoedebeleid te meten per onderdeel. 

Daarna kunnen we in de politiek de volgende stap zetten. Dan bepalen we of we de armoedegereedschapskist moeten aanpassen. In het belang van de mensen in onze stad die moeilijk rond kunnen komen. Wordt vervolgd dus! 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wanneer u dit formulier verzendt verschijnt uw reactie na goedkeuring openbaar onderaan deze blog. U bepaalt zelf of u uw naam en het onderwerp van uw reactie invult. De reactie en uw eventuele naam en het onderwerp worden opgeslagen in de database van de website, zodat de website de reacties (na goedkeuring) kan tonen. Zie voor meer informatie de privacyverklaring