Wat een prachtige verkiezingscampagne voor Europa

Wat was de Europese campagne gaaf! Ik heb maandenlang heel veel over de Europese Unie gesproken. Zwolle, Dalfsen, Enschede, Deventer, Kampen, Olst, Oldenzaal, Hardenberg en Steenwijk: ik ben overal geweest! Zoveel mensen waren in Overijssel keihard aan de slag. Duizenden flyers zijn uitgedeeld, vele handen mocht ik schudden.

Ik breng Europa dichtbij

Europa gaat leven zodra het dichtbij je komt. Dat heb ik overal gezien deze campagne. Een persoon is geboeid wanneer zij hoort over het verschil dat de eu kan maken voor het leven hier in de grensregio. Iemand op straat wil opeens wél praten wanneer ik vertel kandidaat te zijn vanuit Twente. Mensen die niet van plan waren te stemmen gaan na een gesprekje toch Europees stemmen. Zo heb ik als regionale kandidaat in de campagne van mei 2019 echt wat toe kunnen voegen aan het Europese bewustzijn. Ik kijk hier voldaan op terug. 

Uitslag is even slikken maar ook aanmoediging

Voor D66 was de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei 2019 natuurlijk even slikken. Nederland kon Europarlementariërs voor 26 zetels kiezen. D66 is gehalveerd naar twee zetels. Halveren klinkt dramatisch, maar bedenk dat de vier EP-zetels uit 2014 wel de beste uitslag voor D66 in tijden waren

De campagne heeft me heel veel energie gegeven. Hier in Overijssel sloeg mijn pleidooi voor grensregio’s enorm aan. Op straat wilden veel mensen hierover doorpraten. Maar liefst 4044 mensen hebben de moeite genomen op mij te stemmen, terwijl ik in het midden op de lijst stond. Zoveel voorkeursstemmen had ik niet durven dromen! Op de lijsttrekkers en Annie na behaalde ik zelfs de meeste stemmen in Enschede. Ik beschouw het als een grote aanmoediging door te gaan met het verbinden van de grensregio met Europa! 

Ik blijf werken aan Europa

De komende jaren blijf ik bezig met Europa vanuit de gemeenteraad van Enschede. Ik heb dankzij de campagne voor EP2019 heel veel mensen in Europa leren kennen die de grensregio’s zeker verder kunnen helpen. U zult van mij blijven horen! Als het aan mij ligt, doe ik over vijf jaar met EP2024 weer mee voor Europa! 

Vrijwilligers onwijs bedankt

Heel veel mensen hebben op vele manieren geholpen bij de Europese campagne. Ik ben al die mensen ontzettend dankbaar. Of je nu hebt meegedacht, hebt geflyerd, een debat georganiseerd, je buren hebt verteld over Europa, op social media actief bent geweest of wat dan ook: super bedankt! Het is werkelijk zo mooi om te zien dat iedere democraat op een eigen manier bezig was om ons pro-Europese verhaal te verspreiden. Heel erg tof! Voor mij persoonlijk was het ontroerend om te zien dat allerlei mensen spontaan dingen organiseerden. Of het nu een extra flyeractie of een logeerbed of een filmpje was: lieve mensen bedankt voor al die positieve energie die jullie hebben gegeven voor een democratisch Europa! Ik kan hier gewoonweg niet alle mensen en alle leuke dingen van de campagne benoemen, dat zou veel te lang worden. Daarom beperk ik me hier nu tot een filmpje van mijn bezoek aan Dinxperlo in de Achterhoek. Ik word weer helemaal vrolijk nu ik dit terugzie. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wanneer u dit formulier verzendt verschijnt uw reactie na goedkeuring openbaar onderaan deze blog. U bepaalt zelf of u uw naam en het onderwerp van uw reactie invult. De reactie en uw eventuele naam en het onderwerp worden opgeslagen in de database van de website, zodat de website de reacties (na goedkeuring) kan tonen. Zie voor meer informatie de privacyverklaring

Gerelateerde zaken

27 april 2021
Ik bied me graag aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Dit met het oog op het vormen van een prachtteam voor D66 Enschede! Teamsamenwerking staat voorop. Teamleden hebben oog en waardering voor ieders inbreng. Zo heeft D66 Enschede effect naar buiten toe. 
22 februari 2021
Waar komen de kandidaten voor de Tweede Kamer vandaan? Veelal uit de Randstad. Dat kun je duidelijk zien op de kandidatenkaart die ik heb gemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.
22 mei 2019
’s Ochtends vroeg deelden we appels en flyers uit bij station Enschede. TC Tubantia en 1Twente waren erbij. Journalist Teun Staal vroeg mij waarom ik zoveel moeite doe om mensen over Europa te vertellen. Kijk het filmpje 📽 in dit bericht voor mijn antwoord.
17 mei 2019

De kandidaten voor het Europees Parlement wonen vooral in de Randstad, zo zie je op de kaart. Deze ongelijke verdeling kan een goede reden zijn om op een lokale kandidaat dichtbij te stemmen. Om zo ook de mensen in de grensregio’s te horen in het parlement. 

9 mei 2019
Ik steek op Europadag (9 mei) de vlag uit! Want met een half miljard mensen en een kleine dertig landen staan we samen sterk in een grote wereld. 💪 Kijk het filmpje 📽 in dit bericht voor een korte “vlagboodschap”…
28 april 2019

Een half miljoen stemgerechtigden kan niet zomaar in Nederland stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Ik schrok enorm toen ik dit hoorde! Hier lees je hoe ik mijn best gedaan heb om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om te gaan stemmen op 23 mei 2019

2 januari 2019

Ik heb me kandidaat gesteld voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019! Ik sta bij D66 op een prachtige plek 12, als enige uit Twente en Overijssel! Ik wil heel graag Europa verder versterken, juist in de lokale regio’s en met meer democratische invloed voor de inwoners. In deze blog lees je waarom ik zo enthousiast ben over de Europese Unie. 

 

27 oktober 2018
Bij verkiezingen wil je snel en gemakkelijk kunnen stemmen. Ook bij een grote opkomst. Daarom is het van belang dat de gemeente een passend aantal stembureaus opent. In deze blog kijk ik terug op de vermindering van het aantal stembureaus in Enschede in 2015.